Polemforum.nl Polenforum.nl  •  Nieuws - links - informatie en forum over Polen  


Nie ma wolności bez praworządności. Prof. Marcin Matczak
Er is geen vrijheid zonder de rechtsstaat. Prof Marcin Matczak


Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Locked Topic Re: Wat verbergt, Jaroslaw K.? - Selectieve CBA (Read 153 times)
Pieszyce*
Forum Administrator
*****
Offline


Właściciel

Posts: 53.633
Joined: 10.01.2004
Gender: Male
Re: Wat verbergt, Jaroslaw K.? - Selectieve CBA
15.07.2017 at 00:16:37
 

Selectieve CBA

Een ander lastig probleem voor Jarosław Kaczyński is zeker Radio Marya. De herhaalde antisemitische uitbarstingen, echter, worden in stilte genegeerd. Het is moeilijk om verrast te zijn, aangezien de Kaczyński broers niet eens reageerden op de aanval van pater Rydzyk op de vrouw van de president van Polen. PiS, vergeet tijdens het onderzoek naar het verleden van de kerk en de priesters, vergeet vreemd genoeg het verdachte verleden van pater Rydzyk. Kaczyński maakt zich ook niet druk over de raadselachtige oorsprong van de activa van Toruń’s media-imperium. Als er een oligarch in de PiS staat bestaat, welke bijzondere macht geniet met betrekking tot het gezag, is dit het zonder twijfel Tadeusz Rydzyk.

De beschermende paraplu spreid zich niet alleen uit boven de grote Redemptorist, maar ook over zijn domein. Het beste voorbeeld is het geval van Pawel Brzezicki, wiens verdachte activiteit niet geïnteresseerd was in de staatsorganen. Brzezicki is president van het staatsagentschap voor industriële ontwikkeling. Wiesław Wodyk, voormalig hoofd van Pol-Euro’s ARP, eerder een Permaculture activist, beschreef de verdachte zaken. Brzezicki zou Wodyka moeten overtuigen om 6 miljoen euro te investeren in de bouw van een luxe zeilschip. Volgens Wodyka, was het plan zoiets als dit: Pol-Euro spreid het geld, Gdańsk scheepswerf bouwt een zeilschip, het wordt gebruikt door het bedrijf Sail Corporation, en na jaren neemt Pol-Euro de eenheid over. Sail Corporation is een mysterieus bedrijf geregistreerd in de Nederlandse Antillen. Voor Wodyka was het ongelooflijke partner, en de zakenactiviteiten konden de belangen van het staatsbedrijf in gevaar brengen. Wodyk vertelde de maarschalk van de Senaat, Bogdan Borusewicz over de zaak. Deze ging er mee akkoord dat de situatie verdacht was. Borusewicz had ontmoeting met de minister van Financiën, Wojciech Jasinski. Hij vroeg of hij het CBA zou informeren. Jasiński antwoordde dat "dat hij zelf ervoor zal zorgen". Het enige effect was, dat Wodyka  uit het bedrijf werd geworpen. Borusewicz besloot om naar het hoofd van de CBA, Mariusz Kamiński te gaan. De Senaatsvoorzitter meldde de zaak, en Kamiński was geïnteresseerd. Maar al snel. "Ik noemde dat in het geval er mensen verbonden zijn met Radio Maryja. dat verwarde hem," concludeert hij Borusewicz. De mens Rydzyk is natuurlijk het reeds gemeld hoofd van de ARP, Paweł Brzezicki. Toen in 2004 de SLD leidde tot de verwijdering van Brzezicki van de Polskiej Żeglugi Morskiej in, demonstreerden in zijn verdediging de luisteraars van Radio Maryja. Het voormalige hoofd van PZM werd een frequente bezoeker van de Toruńse  radio. Rydzyk steunde hem zelfs naar ministersposten. Tenslotte ging hij naar de ARP. Volgens Wodyka si de actie van Brzezicki "een klassiek voorbeeld van corruptie." Het Centraal Anticorruptie Bureau in dit voorbeeld, was echter niet geïnteresseerd.

Verdacht is ook de CBA’s acties op de voormalige sport minister, Tomasz Lipiec. De provocatie gepland bij het ministerie van sport kwam nooit tot een vruchtbaar resultaat Twee mannen gingen naar het ministerie gebouw met diplomatenkoffers vol met geld aan de geadresseerde, kwamen niet aan omdat ... zij door officieren werden aangehouden. Iemand moest de actie stop zetten, omdat het tot een schandaal dreigde. Dus we kregen te maken met een niet minder schandaal dan deze, in het Ministerie van Landbouw, waardoor leidde tot vervroegde parlementsverkiezingen.

We wachten op de belangrijkste verkiezingen na 1989. Als ze eindigen met de overwinning van PiS, zullen we zeker niet de voortzetting van de vorige twee jaar zien. Er wacht ons - geliefd bij Kaczyński - acceleratie. Zijn project werd opgenomen op de constitutionele kaarten van de Vierde Republiek. Paradoxaal genoeg, wat de uitvoering ervan kan voorkomen, is hij zelf. Of liever gezegd, de interne tegenstellingen, dat zijn de essentiële online functie is. Project IV van de RP is gebouwd op tegenstrijdigheden en zal als zodanig vroeg of laat onder hun gewicht ineenstorten.  Grote misleiding duurt nooit eeuwig. Echter, het antwoord op de vraag of het vroeg of laat zal zijn, is voor alle burgers van fundamenteel belang. Over dit besluiten we op 21 oktober.

Bron:  tygodnikprzeglad.pl autor Bartosz Machalica , oktober 14, 2007
  
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint